Sunday, 10 February 2013

jOdOh !!~ o.0

assalamu'alaikum..okay! this time nak jadi matang siket.. *abes matang laa* :3

sejak dua menjak nih apsal laa kengkawan n adik-adik jr aku kat fb asyik dok tanye bila laa nak jemput gi makan kenduri laa.. nak antar kad kahwin kat diorang laa.. I mean.. hello!!~ paling awal un 5 tahun lagi, not now!!~ I'm just 18 kott.. aku bukannye macam drama Setia Hujung Nyawa ampa tuh!!~ tak maooooo!!!~~~ -.-'
*iye laa sangat =P*
lalalalalaaa!!~


kengkawan sume!!~ aku NAAAAAKKKKK sangat kawin awal!!~ aku rase mende tuh akan banyak menjage aku nanti utk mase akan datang *bagi aku laa >.<* tapi calon macam takde lagi jek.. (huhu T_T buleh pulak macam macam bagai) sometimes I do think : tak kesahlah kalau ayah yg carikan jugak pun..  *blerrrghh sounds desperado +_+

whoa!!~ my dream o.0

ini jugak :3

lagi satu <3

emm penah laa ada orang cakap nak jumpe parents nanti laa.. itu laa.. ini laa.. tapi entah laa!!~ :'( tapi kalau ada jodoh tak ke mana kann?? tapi tipu laa kalau aku cakap aku tak terkesima, terkedu, tertunggu-tunggu (ntah ter apa lagi aku abes idea) ngan orang tuh.. tapi it just not now anymore..(bape banyak tapi daaa~) 

hanya kepada Allah aku serah segala keputusan..

and I LOVE You always :')

hmm.. jodoh.. tetibe crossed my mind, kengkawan aku suruh aku tengok drama terbaru Dazrin tajuk Jodoh.. tapi aku mintak maaf sangat sangat sangat kat korang sume, just to voice out my opinion.. seriously even though I do like him but I don't like that kind of story laa babe.. tapi ok laa untuk menghiburkan hati yang sedang gundah gulana berduka lara!!~ sobs sobs :'(

balik pada kesah asal... aku ada laa tanye pendapat orang-orang yang lebih tua tentang kahwin muda nih.. and then here comes my kak nana cakap : 'waktu sekarang nih u do feel naaakkk sangat kawin awal tapi bila dah sampai umur 24, 25 nih, rase tuh otometik hilang..' fuyoo!!~ otometik ilang tuh!!~ 

hmmm.. pape un, I do hope one day I'll find my prince.. yang bebenor buleh bimbing aku..
aku nak ciri-ciri lelaki macam dia.. tapi layakkah aku?? :'( drmaza
and that person did advise me : kalau kita nak orang yang baik, kita ubahlaa diri kita dulu jadi baik.. Allah pun dah janji macam tuu dalam kalamNya, kan? :-) (an-Nuur 24:26)
seriously aku terharu sangat.. :') that's why I really really really try my best to be a better person.. sebab aku jugak nak that better guy!!~ <3

hoho :) trying hard to be those ones


LoL really true :3
itu laa kot!!~ I'll write again soon.. xoxo peace yo!!~
assalamu'alaikum.. :')

2 comments:

Kumiko Kuchinashi said...

jum la kawen skali!! bhahahaha~~

Wiya Rusli said...

nak kawen bile?? buat knduri same same ek???